Vacancy New Business Developer

Location: Tuitjenhorn, NL
Employment: 40 uur

HR-contactpersoon: Wendy Broersen
Rapporteert aan: Commercieel Directeur
Plaats in de organisatie: Commercie
Reizen noodzakelijk: Ja
Thuis werken mogelijk: Deels

Over FB Hout
FB Hout is als een innovatief, internationaal georiënteerd familiebedrijf al bijna 40 jaar gespecialiseerd in het produceren en distribueren van echte houten vloeren en interieurelementen. In nauwe samenwerking met onze partners, leveren wij wereldwijd elke dag hoogwaardige houten vloeren die kwalitatief van uitmuntende kwaliteit zijn en geschikt voor verschillende toepassingen binnen de consumentenmarkt als ook voor de Zakelijke markt.

Onze innovatieve aanpak en voortdurende verbetering maken ons toonaangevend in de markt en dragen bij aan een positieve verandering in het gebruik van hout binnen interieurontwerp. Waar wij elke dag naar streven is om samen met onze samenwerkingspartners te komen tot duurzame relaties, gebaseerd op vertrouwen, innovatie en gezamenlijk succes.

Functieomschrijving: New Business Developer
Het creëren van nieuwe zakelijke klanten is een belangrijke factor bij het realiseren van bestendige groei van de FB Hout organisatie. De functie van New Business Developer speelt hierin een cruciale rol. De New Business Developer is in staat om op van koude acquisitie en een strategisch inzicht nieuwe klanten te maken en leads om te zetten naar winstgevende omzet.

Als New Business Developer bezoek en adviseer je internationaal potentiële partners en klanten over de producten en services die de FB Hout organisatie te bieden heeft. Je werkt gestructureerd aan het opbouwen en onderhouden van relaties met potentiële klanten, partners en andere belangrijke belanghebbenden.

De ideale kandidaat is op de hoogte van trends in de sector en is in staat om markttrends, concurrentie en klantbehoeften te identificeren en om op basis daarvan op maat gemaakte commerciële plannen te ontwikkelen en gestructureerd te werken aan het verhogen van de omzet. Omdat het een internationale functie betreft is de bereidheid tot het maken van internationale zakelijke reizen een vereiste.

Belangrijkste verantwoordelijkheden
Leadgeneratie: Actief zoeken naar en opvolgen van nieuwe leads via verschillende kanalen, waaronder netwerken, cold calling en (digitale) marketing en contacten leggen met potentiële klanten of partners die interessant kunnen zijn voor FB Hout.

Marktanalyse en -onderzoek: Het uitvoeren van diepgaand marktonderzoek om nieuwe trends, marktkansen en potentiële klanten te identificeren. Continu trends in de branche en opkomende markten in de gaten houden om de concurrentie voor te blijven. Feedback van klanten verzamelen en analyseren om productaanbiedingen en dienstverlening te verbeteren.

Netwerken: Branche-evenementen, conferenties en netwerkbijeenkomsten bijwonen om connecties op te bouwen en de diensten en producten van FB Hout te promoten.

Relatiebeheer: Opbouwen en onderhouden van sterke relaties met nieuwe en bestaande klanten, met als doel een langdurig partnership en structureel winstgevende groei te creëren.

Strategische planning: Ontwikkelen van strategieën en plannen en het implementeren daarvan om nieuwe klanten te realiseren en de gestelde verkoopdoelen te bereiken.

Sales en onderhandelingen:
Verantwoordelijk voor het voeren van verkoopgesprekken het maken van voorstellen, business cases, contracten voorbereiden en onderhandelingen om opdrachten en contracten binnen te halen.

Interne samenwerking: Nauw samenwerken met interne teams, zoals; marketing, sales support, productie en product development om ervoor te zorgen dat aan de behoeften van klanten wordt voldaan.

Rapportage en analyse: Verkoopactiviteiten in het CRM-systeem bijhouden en het up to date houden daarvan. Regelmatig rapporteren over de voortgang van nieuwe business initiatieven en verkoopkansen en het analyseren van de prestaties om de strategie waar nodig aan te passen.

Budgetbeheer: Beheren van het budget dat is toegewezen aan new business development activiteiten en zorgen voor een optimale ROI.

Persoonlijke kwaliteiten
Actiegerichtheid – Ambitie – Communicatievaardigheden – Creativiteit – Durf – Discipline – Doorzettingsvermogen – Energie – Flexibiliteit – Initiatief – Inzet – Incaseringsvermogen – Organiseren eigen werkzaamheden – Oplossingsgericht – Pionier – Presteerder – Zakelijk denken – Zelfstandigheid – Zelfvertrouwen

Belangrijkste competenties
Acquireren – Beinvloeden omgeving – Besluitvaardigheid – Commercialiteit – Klantgerichtheid – Luisteren – Netwerken – Onafhankelijkheid – Ondernemerschap – Open staan voor kritiek – Overtuigingskracht – Persoonlijk contact – Prestatiemotivatie – Respect – Resultaatgerichtheid – Vasthoudendheid – Samenwerken – Sensitiviteit – Sociabiliteit – Tact – Tolerantie – Vasthoudendheid

Vereisten kwalificatie en opleiding
Afgeronde HBO of MBO 4 opleiding – getraind op commerciële vaardigheden – Kennis van Microsoft Office (Word, Excel, Power Point) – In bezit van rijbewijs – Nederlands paspoort of ID bewijs – relevante werkervaring in een soortgelijke functie binnen (bij voorkeur) een internationale distribiteur – De Nederlandse, Engelse en Duitse taal beheers je perfect in woord en geschrift (bij voorkeur nog een 3e taal, Spaans of Frans) – Kennis van CRM, bij voorkeur Exact Globe, Sumatra en Synergy.

Wat hebben wij te bieden
Een fantastische werkplek binnen een design kantoor waar iedereen foto’s van wil maken – Buitenlandse reizen – Alle tools om elke reis tot een succes te maken (laptop, smartphone) – Het leukste team aan collega’s – Uitzicht op een vaste aanstelling – Goed salaris en uitstekende arbeidsvoorwaarden – Uitdagend werk – Fijne werksfeer die elke week gezellig afgesloten wordt in eigen ‘Amsterdamse café’.

Geïnteresseerd!
Herken jij jezelf in dit profiel, bel dan voor meer informatie met Wendy Broersen. Ze is te bereiken via 0224-551686 of via de mail: fbhouthr@fbhout.com

Direct application

Interested in this vacancy? Then we would love to hear from you. You can leave your details, resume and possible motivation using the form below. For questions you can contact via fbhouthr@fbhout.com.